Home » Mediatiedotteet » HELSINGIN KANSAINVÄLISILLÄ JOULUMARKKINOILLA YLI 30.000 KÄVIJÄÄ HETI AVAJAISPÄIVÄNÄ

HELSINGIN KANSAINVÄLISILLÄ JOULUMARKKINOILLA YLI 30.000 KÄVIJÄÄ HETI AVAJAISPÄIVÄNÄ

Markkinaperinteen tuki
TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS
PL 58 29201 Harjavalta
020 749 8700 puh
tmk@markkina.net
www.markkina.net

MEDIATIEDOTE

Upeat avajaiset upealla Lasipalatsin aukiolla
HELSINGIN KANSAINVÄLISILLÄ JOULUMARKKINOILLA YLI 30.000 KÄVIJÄÄ HETI AVAJAISPÄIVÄNÄ

Avajaiset eivät olisi juuri voineet sujua paremmin, kertoo tapahtumavastaava Ari Kallas. Itse Joulupukki avasi markkinat. Pukin kota kiinnosti valtavasti, lapset leikkivät ja laskivat liukumäkeä Lasipalatsin ”tuntureilla”, myös ponit ja hepat herättivät ihastusta kävijöissä. Kun tähän lisätään hyvä sää, todella paljon ihmisiä ja ainutlaatuinen positiivinen jouluinen tunnelma sekä sopivasti ohjelmaa, niin ei ihme että ihastuneita huudahduksia kuului todella paljon.

Upea visuaalinen ulkonäkö
Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat järjestetään tänä syksynä valmistuneella arkkitehtuurillisesti ainutlaatuisella ja upealla Lasipalatsinaukiolla. Aukio itsessään tarjoaa jo hienot puitteet, mutta kun siihen liitetään toinen toistaan upeammat saksalaistyyppiset joulumökit, tyylikkäät valkoiset Pagoda-teltat ja kauniit joulukoristeet, niin visuaalinen ilme on jotain ainutlaatuista, jonka jokaisen täytyy itse käydä kokemassa.

Monipuolinen ja laadukas sisältö
Helsingin Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla sisältöön on panostettu todella paljon. Lähtökohtana on, että jokainen hyvännäköinen ja viimeistelty osasto ei ole vain myyntipaikka, vaan se esittelee aina oman alueensa jouluperinteitä ja -kulttuuria. Kaiken kaikkiaan mukaan on valikoitunut 60 yrittäjää 17 eri maasta. Kaukaisimmat osastot ovat Australiasta ja Amerikasta asti, pääpainon ollessa kuitenkin vahvasti Euroopassa. Toki kotimaisia eri maakuntien erikoistuotteita ja omaperäisiä käsitöitä edustavia yrittäjiä on myös mukana. Myös iso telttaravintola Reindeer Cafe palvelee nälkäisiä ja janoisia. Ruokaa ja juomaa eri maista on muutenkin todella hyvin tarjolla, joten alueelle kannattaa tulla vaikka vain ruokailemaan.

Jouluista ohjelmaa joka lähtöön
Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla on myös monenlaista Jouluista ohjelmaa. Itse Joulupukki kunnioittaa läsnäolollaan tapahtumaa ollen paikalla kaikkina tapahtumapäivinä koko tapahtuma-ajan. Pukilla on myös upea Arctic Finland kota, jossa kelpaa kiireisenkin markkinavieraan levähtää hetkisen porontaljoilla istuen. Markkinoilla ei ole lainkaan kiinteää esiintymislavaa, vaan pop up esityksiä on päivittäin useampia Voit törmätä yllättäen vaikka lumikuningattareen, Tiernapoikiin, tonttuihin, joulumuoriin jne… eri puolilla markkina-aluetta. Lapsille on myös hieno venetsialaiskaruselli jouluvalaistuksessa, ponitalutusta, vossikka-ajeluita jne…

Jatkossa joka maalla ja myös Suomen maakunnilla on omat teemapäivänsä, jolloin niitä edustavista yrittäjistä sekä kyseisten alueiden jouluperinteistä tiedotetaan tarkemmin päivittäin lähetettävissä syventävissä mediatiedotteissa.

Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat ovat avoinna 24.11.-22.12.2018 päivittäin klo 10-20 välisenä aikana.

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan positiivisesti erilaiset Joulumarkkinat. Täältä saa kaupan päälle hyvän mielen ja taatusti erilaisia joululahjaideoita.

Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi