Home » Mediatiedotteet » Hyvää Itsenäisyyspäivää kansainvälisessä seurassa

Hyvää Itsenäisyyspäivää kansainvälisessä seurassa

Markkinaperinteen tuki
TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS OY
PL 58 29201 Harjavalta
020 749 8700 puh
tmk@markkina.net
www.markkina.net

MEDIATIEDOTE

Hyvää Itsenäisyyspäivää kansainvälisessä seurassa
HELSINGIN KANSAINVÄLISET JOULUMARKKINAT 24.11.-22.12.

Torstai 6.12. on Suomen oma päivä Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla
Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat kunnioittavat Itsenäisyyspäivää mm. juhlaliputuksella, johon ottavat osaa myös kaikki markkinoiden kansainväliset kauppiaat.
Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla on mukana edustajat lähes kaikista Suomen maakunnista ja monet tarjoavat juuri omien alueidensa erikoistuotteita Lapista Uudellemaalle ja Pohjois-Karjalasta Ahvenanmaalle. Suomalaiset voivat olla ylpeitä omasta rikkaasta kulttuuriperimästään ja upeista perinteisistä herkuistaan, jotka eivät yhtään häpeä muiden maiden vastaavien kanssa. Kansainvälisyys vain korostaa oman maan ja sen alueiden merkitystä, ei suinkaan heikennä sitä. On upeaa kuulla kun useimmat kansainväliset kauppiaat kehuvat Suomea ja suomalaisia sekä selkeästi viihtyvät täällä kylmästä ja pimeydestä huolimatta.

Monipuolinen ja laadukas sisältö

Helsingin Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla sisältöön ja visuaaliseen ilmeeseen on panostettu todella paljon. Aukio itsessään tarjoaa jo hienot puitteet, mutta kun siihen liitetään toinen toistaan upeammat saksalaistyyppiset joulumökit, tyylikkäät valkoiset Pagoda-teltat ja kauniit joulukoristeet, niin visuaalinen ilme on jotain ainutlaatuista, jonka jokaisen täytyy itse käydä kokemassa. Lähtökohtana on, että jokainen hyvännäköinen ja viimeistelty osasto ei ole vain myyntipaikka, vaan se esittelee aina oman alueensa jouluperinteitä ja -kulttuuria. Kaiken kaikkiaan mukaan on valikoitunut 60 yrittäjää 17 eri maasta. Kaukaisimmat osastot ovat Australiasta ja Amerikasta asti, pääpainon ollessa kuitenkin vahvasti Euroopassa. Toki kotimaisia eri maakuntien erikoistuotteita ja omaperäisiä käsitöitä edustavia yrittäjiä on myös mukana. Myös iso telttaravintola Reindeer Cafe palvelee nälkäisiä ja janoisia. Ruokaa ja juomaa eri maista on muutenkin todella hyvin tarjolla, joten alueelle kannattaa tulla vaikka vain ruokailemaan.

Jouluista ohjelmaa joka lähtöön

Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla on myös monenlaista Jouluista ohjelmaa. Itse Joulupukki kunnioittaa läsnäolollaan tapahtumaa ollen paikalla kaikkina tapahtumapäivinä koko tapahtuma-ajan. Pukilla on myös upea Arctic Finland kota, jossa kelpaa kiireisenkin markkinavieraan levähtää hetkisen porontaljoilla istuen. Markkinoilla ei ole lainkaan kiinteää esiintymislavaa, vaan pop up esityksiä on päivittäin useampia Voit törmätä yllättäen vaikka lumikuningattareen, Tiernapoikiin, tonttuihin, joulumuoriin jne… eri puolilla markkina-aluetta. Lapsille on myös hieno venetsialaiskaruselli jouluvalaistuksessa, ponitalutusta, vossikka-ajeluita jne…

Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat ovat avoinna 24.11.-22.12.2018 päivittäin klo 10-20 välisenä aikana.

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan positiivisesti erilaiset Joulumarkkinat. Täältä saa kaupan päälle hyvän mielen ja taatusti erilaisia joululahjaideoita.

Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi