Home » Mediatiedotteet » Itävalta kunnioittaa Joulumarkkinoiden parhaita perinteitä

Itävalta kunnioittaa Joulumarkkinoiden parhaita perinteitä

MEDIATIEDOTE

Itävalta kunnioittaa Joulumarkkinoiden parhaita perinteitä
HELSINGIN KANSAINVÄLISET JOULUMARKKINAT 24.11.-22.12.
Perjantai 7.12. on Itävallan päivä Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla. Itävallassa joulun ajan suosituin makea herkku on ”Apfelstrudel” eli omenastruudeli. Struudelilla on pitkät perinteet Itävallan historiassa, ja se kuuluukin maan kansallisruokiin.
Maaseudulla struudelia tarjoiltiin myös pääaterioilla, ja niin siitä tulikin oleellinen osa itävaltalaista keittiötä. Omenastruudeli valmistetaan levittämällä ohueksi viipaloidut omenat, rusinat, kaneli ja sokeri ohueksi vedetyn struudelitaikinan päälle ja levy pyöritetään rullalle ja paistetaan. Parhaimmalta omenastruudeli maistuu tuoreen lämpimänä vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa tarjoiltuna. Mutta myös kylmä struudeli on todellinen makunautinto. Aikojen saatossa struudeli on saanut täytteekseen myös muita hedelmiä sekä kasviksia. Erittäin suosittuja ovat myös rahkalla ja hedelmillä täytetyt struudelit. Tämä ja paljon muuta löytyy Kansainvälisiltä Joulumarkkinoilta Lasipalatsinaukiolta.

Monipuolinen ja laadukas sisältö

Helsingin Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla sisältöön ja visuaaliseen ilmeeseen on panostettu todella paljon. Aukio itsessään tarjoaa jo hienot puitteet, mutta kun siihen liitetään toinen toistaan upeammat saksalaistyyppiset joulumökit, tyylikkäät valkoiset Pagoda-teltat ja kauniit joulukoristeet, niin visuaalinen ilme on jotain ainutlaatuista, jonka jokaisen täytyy itse käydä kokemassa. Lähtökohtana on, että jokainen hyvännäköinen ja viimeistelty osasto ei ole vain myyntipaikka, vaan se esittelee aina oman alueensa jouluperinteitä ja -kulttuuria. Kaiken kaikkiaan mukaan on valikoitunut 60 yrittäjää 17 eri maasta. Kaukaisimmat osastot ovat Australiasta ja Amerikasta asti, pääpainon ollessa kuitenkin vahvasti Euroopassa. Toki kotimaisia eri maakuntien erikoistuotteita ja omaperäisiä käsitöitä edustavia yrittäjiä on myös mukana. Myös iso telttaravintola Reindeer Cafe palvelee nälkäisiä ja janoisia. Ruokaa ja juomaa eri maista on muutenkin todella hyvin tarjolla, joten alueelle kannattaa tulla vaikka vain ruokailemaan.

Jouluista ohjelmaa joka lähtöön

Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla on myös monenlaista Jouluista ohjelmaa. Itse Joulupukki kunnioittaa läsnäolollaan tapahtumaa ollen paikalla kaikkina tapahtumapäivinä koko tapahtuma-ajan. Pukilla on myös upea Arctic Finland kota, jossa kelpaa kiireisenkin markkinavieraan levähtää hetkisen porontaljoilla istuen. Markkinoilla ei ole lainkaan kiinteää esiintymislavaa, vaan pop up esityksiä on päivittäin useampia  Voit törmätä yllättäen vaikka lumikuningattareen, Tiernapoikiin, tonttuihin, joulumuoriin jne… eri puolilla markkina-aluetta. Lapsille on myös hieno venetsialaiskaruselli jouluvalaistuksessa, ponitalutusta, vossikka-ajeluita jne…

Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat ovat avoinna 24.11.-22.12.2018 päivittäin klo 10-20 välisenä aikana.

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan positiivisesti erilaiset Joulumarkkinat. Täältä saa kaupan päälle hyvän mielen ja taatusti erilaisia joululahjaideoita.

Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi