International Grand Markets in Finland

Logo2023

Kansainväliset Suurmarkkinat | International Grand Markets

MEDIATIEDOTE

Tervetuloa viihtyisille ja upeille markkinoille
KANSAINVÄLISTEN & SUOMALAISTEN SUURMARKKINOIDEN YHTEISKIERTUE HYVINKÄÄLLÄ 15.-18.9.2022

Suomen johtava tapahtumaelinkeinon asiantuntija TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus järjestää touko – syyskuussa 2022 yhdeksäntoista kaupunkia käsittävän Suurmarkkinakiertueen, jossa samassa kokonaisuudessa ovat Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat.  Kansainväliset & Suomalaiset Suurmarkkinat ovat nyt Hyvinkäällä 15.-18.9.2022. Markkinat ovat avoinna to-la klo 10-20.  Sunnuntaina markkinat ovat avoinna klo 10-18.

Markkina-alueena on Hyvinkään kauppatori ympäristöineen sekä Willantori ympäristöineen.

Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana on, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Luvassa onkin sisällöllisesti ja visuaalisesti upeita sekä elämyksellisiä osastoja. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja tekstiileitä on runsaasti tarjolla unohtamatta upeaa lasten tivolia.

Mukana on noin 130 yrittäjää yli 30 eri maasta ja lukuisista Suomen eri maakunnista erikoistuotteineen. Ukrainan sotatilanteesta huolimatta myös Ukrainan osasto on mukana. Sodan vuoksi Venäjän lipun alla olevia osastoja ei tämän vuoden kiertueella ole otettu lainkaan mukaan järjestäjien päätöksellä.

Kiertueelle osallistujilla uskomattoman hyvä yhteishenki
Yleisen maailmantilanteen johdosta tapahtuman teemaksi valittiin ”Rauha, ei sotaa! Peace, not war!”. Kansainvälisten suurmarkkinoiden kiertue onkin hyvä positiivinen esimerkki rauhanomaisesta rinnakkaiselosta ja toistensa kunnioittamisesta. Kiertueella on mukana työskentelemässä kaikkiaan noin 500 henkilöä. Kaikilla heillä on omat kulttuuritaustansa, uskontonsa, kielensä jne…  Tästä huolimatta Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla on aina ollut aivan uskomattoman hyvä yhteishenki ja kaikki auttavat toinen toisiaan!  Tapahtuman järjestäjät ovat tulkinneet asiaa niin, että kun eri maissa samaa työtä tekevät yrittäjät tekevät yhdessä töitä niin he myös ymmärtävät toisiaan paremmin. Asiaa edistää myös hyvin käytännönläheinen epäbyrokraattinen suhtautuminen. Kansainväliset Suurmarkkinat ovat neutraali vyöhyke, jossa kaikkinainen eri ideologioiden, politiikan tai uskonnon julistaminen on kiellettyä.  Kansainväliset Suurmarkkinat antavat laajemminkin toivoa siitä, että oikein toimimalla ihmiskunnalla on mahdollisuus toimia rauhanomaisesti ratkaisten yhdessä yhteisiä ongelmia toinen toistaan auttaen.

Terveysturvallisuusohjeet edelleen voimassa maskisuositusta lukuun ottamatta
Suurmarkkinoilla isot ”Terveenä tervetuloa markkinoille” kyltit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi turvaohjeineen tervehtivät heti porteilla jokaista alueelle tulijaa samoin kuin yleiset käsidesipisteet. Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet. Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille.

2022 kiertuepaikkakunnat ja aikataulu sekä tarkemmat turvaohjeet www.eurooppamarkkinat.fi

Kansainvälisten ja Suomalaisten Suurmarkkinoiden puolesta.

Ari Kallas

TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS
PL 58 29201 Harjavalta 020 749 8700 puh
ari.kallas@markkina.net
ww.eurooppamarkkinat.fi

Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia eri paikkakunnilta löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi