Home » Mediatiedotteet » Lappi näyttävästi mukana Joulumarkkinoilla

Lappi näyttävästi mukana Joulumarkkinoilla

Keskiviikko 12.12. on Lapin päivä Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla
Aivan Lasipalatsinaukion ”sydämessä” sijaitsee Lappi-aiheinen markkinoiden pääkahvila eli Reindeer Cafe. Täältä on saatavissa monia porotuotteita ja istuakin saa lämpimillä porontaljoilla samalla kun herkuttelee aidoilla pohjoisen herkuilla.

Näyttävän Lapponia osaston vaatteet ja tarvikkeet saavat inspiraationsa Suomen Lapin taianomaisesta arktisesta luonnosta, vuodenaikojen vaihtelusta, yöttömästä yöstä, revontulista, tunturipurojen raikkaudesta ja vahvanväkevästä kansasta. Lapponian tuotannossa on keskitytty ympäristöystävällisiin ja luonnonläheisiin materiaaleihin sekä kestävään kehitykseen.

Tämän ja paljon muuta ihanaa tarjoavat Kansainväliset Joulumarkkinat Lasipalatsin aukiolla.

Monipuolinen ja laadukas sisältö
Helsingin Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla sisältöön ja visuaaliseen ilmeeseen on panostettu todella paljon. Lasipalatsin aukio itsessään tarjoaa jo hienot puitteet, mutta kun siihen liitetään toinen toistaan upeammat saksalaistyyppiset joulumökit, tyylikkäät valkoiset Pagoda-teltat ja kauniit joulukoristeet, niin visuaalinen ilme on jotain ainutlaatuista, jonka jokaisen täytyy itse käydä kokemassa. Lähtökohtana on, että jokainen hyvännäköinen ja viimeistelty osasto ei ole vain myyntipaikka, vaan se esittelee aina oman alueensa jouluperinteitä ja -kulttuuria. Kaiken kaikkiaan mukaan on valikoitunut 60 yrittäjää 17 eri maasta. Kaukaisimmat osastot ovat Australiasta ja Amerikasta asti, pääpainon ollessa kuitenkin vahvasti Euroopassa. Toki kotimaisia eri maakuntien erikoistuotteita ja omaperäisiä käsitöitä edustavia yrittäjiä on myös mukana. Myös iso telttaravintola Reindeer Cafe palvelee nälkäisiä ja janoisia. Ruokaa ja juomaa eri maista on muutenkin todella hyvin tarjolla, joten alueelle kannattaa tulla vaikka vain ruokailemaan.

Jouluista ohjelmaa joka lähtöön

Kansainvälisillä Joulumarkkinoilla on myös monenlaista Jouluista ohjelmaa. Itse Joulupukki kunnioittaa läsnäolollaan tapahtumaa ollen paikalla kaikkina tapahtumapäivinä koko tapahtuma-ajan. Pukilla on myös upea Arctic Finland kota, jossa kelpaa kiireisenkin markkinavieraan levähtää hetkisen porontaljoilla istuen. Markkinoilla ei ole lainkaan kiinteää esiintymislavaa, vaan pop up esityksiä on päivittäin useampia Voit törmätä yllättäen vaikka lumikuningattareen, Tiernapoikiin, tonttuihin, joulumuoriin jne… eri puolilla markkina-aluetta. Lapsille on myös hieno venetsialaiskaruselli jouluvalaistuksessa, ponitalutusta, vossikka-ajeluita jne…

Helsingin Kansainväliset Joulumarkkinat ovat avoinna 24.11.-22.12.2018 päivittäin klo 10-20 välisenä aikana.

Sydämellisesti tervetuloa kokemaan positiivisesti erilaiset Joulumarkkinat. Täältä saa kaupan päälle hyvän mielen ja taatusti erilaisia joululahjaideoita.