MEDIATIEDOTE

Mikkelin satama täynnä aitoa markkinatunnelmaa
KANSAINVÄLISET & SUOMALAISET SUURMARKKINAT MIKKELISSÄ 24.-27.6.2021

Tapahtumavastaava Ari Kallas Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksesta on todella tyytyväinen Mikkelin Kansainvälisten& Suomalaisten Suurmarkkinoiden sisältöön ja ulkoiseen ilmeeseen. Lukuisten eri maiden ja maakuntien liput liehuvat iloisesti markkina-alueen tuulenvireessä ja kansa täyttää markkina-alueen leveät käytävät. Joka paikassa on mitä erilaisimpia ruokaherkkuja. Kreikkalaisesta gyros -paikasta tulee ihana tuoksu, jättikokoinen saksalainen hiiligrilli tarjoilee mahtavia bratwursteja. Itävaltalainen Gerhard leipoo koko ajan lisää suussa sulavan hyviä bretzeleitä ja strudeleita. Italiaiset myyjät ”huutelevat” Mamma Mia, mitkä markkinat. Leenan lettukahvilassa väki viihtyy. Käsityöläiset esittelevät ylpeänä töitään. Taidemetallin upeat metallipatsaat, taidemaalarit ja käsityöläiset saavat ihmiset pysähtymään ja parhaassa tapauksessa pääsee seuraamaan taiteilijan itsensä työnäytöstä. Hätkähdyttävän upea on myös jättikokoinen hollantilaisen kukkakauppiaan osasto jossa yhdistyvät upea valikoima ja todella edulliset hinnat.

Mikkelin Suurmarkkinat ovat avoinna to-la  24.-26.6.2021 klo 10-20 ja su 27.6. klo 10-18. Markkinapaikkana on Mikkelin viihtyisä satama ympäristöineen.

Upea kokonaisuus

Mukana on yrittäjiä 25 eri maasta ja 15 Suomen eri maakunnasta erikoistuotteineen yhteensä yli 120 toinen toistaan upeampaa osastoa. Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana onkin, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Luvassa onkin sisällöllisesti ja visuaalisesti upeita sekä elämyksellisiä osastoja. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja tekstiileitä on runsaasti tarjolla unohtamatta upeaa lasten tivolia.


Terveenä tervetuloa markkinoille
Suurmarkkinoilla isot ”Terveenä tervetuloa markkinoille” kyltit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi turvaohjeineen tervehtivät heti porteilla jokaista alueelle tulijaa samoin kuin yleiset käsidesipisteet. Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet. Kaikki markkinoiden kauppiaat ja henkilökunta ovat joutuneet ennen kiertueen alkua käymään pakollisissa koronatestissä niin että kukaan ei tietämättään tuo tautia tullessaan. Lisäksi useimmista maista on edelleen voimassa pakollinen karanteeni kaikille tulijoille testien välissä. Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronan oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille. Markkina-alueet on jaettu valvonnallisesti useisiin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat, siistijät jne… Järjestäjät vetoavatkin terveeseen ”maalaisjärjen käyttöön” ja siihen, että jos järjestäjät, kauppiaat kuin asiakkaatkin tekevät yhdessä parhaansa, niin se mahdollistaa tapahtumien järjestämisen tulevaisuudessakin. Tuskin kukaan haluaa eristyksen aikaa vapaaehtoisesti takaisin.

2021 kiertuepaikkakunnat ja aikataulu sekä tarkemmat turvaohjeet www.eurooppamarkkinat.fi

Kansainvälisten ja Suomalaisten Suurmarkkinoiden puolesta.

Ari Kallas

TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS
PL 58 29201 Harjavalta 020 749 8700 puh
ari.kallas@markkina.net
ww.eurooppamarkkinat.fi


Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia eri paikkakunnilta löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi

Recommended Posts