International Grand Markets in Finland

Logo2023

Kansainväliset Suurmarkkinat | International Grand Markets

MEDIATIEDOTE
Tampereen Hämeenpuisto täynnä aitoa markkinatunnelmaa KANSAINVÄLISET SUURMARKKINAT TAMPEREELLA 17.-21.5.2023
Tapahtumavastaava Ari Kallas Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksesta on todella tyytyväinen Tampereen Kansainvälisten Suurmarkkinoiden sisältöön ja ulkoiseen ilmeeseen. Lukuisten eri maiden ja maakuntien liput liehuvat iloisesti markkina-alueen tuulenvireessä ja kansa täyttää markkina-alueen leveät käytävät. Joka paikassa on mitä erilaisimpia ruokaherkkuja. Kreikkalaisesta gyros -paikasta tulee ihana tuoksu, itävaltalainen Gerhard leipoo koko ajan lisää suussa sulavan hyviä bretzeleitä, italiaiset myyjät ”huutelevat” Mamma Mia, mitkä markkinat. Leenan lettukahvilassa väki viihtyy. Käsityöläiset esittelevät ylpeänä töitään. Taidemetallin upeat metallipatsaat, taidemaalarit ja käsityöläiset saavat ihmiset pysähtymään ja parhaassa tapauksessa pääsee seuraamaan taiteilijan itsensä työnäytöstä. Hollantilaisella kukkakauppiaalla on mahtavan iso osasto täynnä upeita ja edullisia kukkia.
Tampereella Suurmarkkinat ovat avoinna ke-la 17.-20.5.2023 klo 10-20 ja su 21.5.2023 klo 10-18. Markkinapaikkana on Hämeenpuisto Puuvillatehtaankadulta Satamakadulle saakka.
Upea kokonaisuus Mukana on ennätysmäärä yrittäjiä yli 30 eri maasta ja 15 Suomen eri maakunnasta erikoistuotteineen yhteensä 140 toinen toistaan upeampaa osastoa. Suurmarkkinoilla keskeisenä ideana onkin, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat/kasvattajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan. Luvassa onkin sisällöllisesti ja visuaalisesti upeita sekä elämyksellisiä osastoja. Myös toinen toistaan upeampia kansainvälisiä ruokaosastoja on runsaasti tarjoten syötävää jokaiseen makuun. Markkinoiden teemana onkin tänä vuonna makujen maailma eli haastamme kaikki kävijät kokeilemaan, kokemaan ja yllättymään makujen moninaisuudesta ja ihanuudesta. Moniko on kokeillut aikaisemmin liettualaisia blinejä, latvialaisia cheburikeja tai kolumbialaisen keittiön herkkuja puhumattakaan australialaisista krokotiili tai kenguru purilaisista.
Mukana on toki paljon muutakin kuin vain ruokaa eli esim. käsitöitä ja tekstiileitä on runsaasti tarjolla unohtamatta upeaa lasten tivolia.
Ukrainan sotatilanteesta huolimatta myös Ukrainan osasto on mukana. Sodan vuoksi Venäjän lipun alla olevia osastoja ei tämänkään vuoden kiertueelle ole otettu lainkaan mukaan järjestäjien päätöksellä.
Kiertueelle osallistujilla uskomattoman hyvä yhteishenki Kansainvälisten suurmarkkinoiden kiertue onkin hyvä positiivinen esimerkki rauhanomaisesta rinnakkaiselosta ja toistensa kunnioittamisesta. Kiertueella on mukana työskentelemässä kaikkiaan noin 500 henkilöä. Kaikilla heillä on omat kulttuuritaustansa, uskontonsa, kielensä jne… Tästä huolimatta Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla on aina ollut aivan uskomattoman hyvä yhteishenki ja kaikki auttavat toinen toisiaan! Tapahtuman järjestäjät ovat tulkinneet asiaa niin, että kun eri maissa samaa työtä tekevät yrittäjät tekevät yhdessä töitä niin he myös ymmärtävät toisiaan paremmin. Asiaa edistää myös hyvin käytännönläheinen epäbyrokraattinen suhtautuminen. Kansainväliset Suurmarkkinat ovat neutraali vyöhyke, jossa kaikkinainen eri ideologioiden, politiikan tai uskonnon julistaminen on kiellettyä. Kansainväliset Suurmarkkinat antavat laajemminkin toivoa siitä, että oikein toimimalla ihmiskunnalla on mahdollisuus toimia rauhanomaisesti ratkaisten yhdessä yhteisiä ongelmia toinen toistaan auttaen.
2023 kiertuepaikkakunnat ja aikataulu sekä tarkemmat turvaohjeet www.eurooppamarkkinat.fi
Kansainvälisten ja Suomalaisten Suurmarkkinoiden puolesta.
Ari Kallas
TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS PL 58 29201 Harjavalta 020 749 8700 puh ari.kallas@markkina.net www.eurooppamarkkinat.fi

Aineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja, tapahtuman logo sekä julkaisukelpoisia valokuvia eri paikkakunnilta löydätte osoitteesta www.eurooppamarkkinat.fi