International Grand Markets in Finland

Logo2023

Kansainväliset Suurmarkkinat | International Grand Markets


TURUN KANSAINVÄLISET & SUOMALAISET SUURMARKKINAT HUIPENSIVAT UPEAN MARKKINAKIERTUEEN YLI 100.000 KÄVIJÄLLÄ


Suurmarkkinoiden tapahtumavastaava Ari Kallas kertoo, että nelipäiväiset Turun Kansainväliset & Suomalaiset Suurmarkkinat 22.-25.9.2022 ovat kaikilta osiltaan sujuneet hyvin säänkin suosiessa.

Markkinoille osallistui yli 140 yrittäjää yli 30 eri maasta ja 15 Suomen eri maakunnasta. Eri maiden ja maakuntien erikoisuudet kiinnostivat yleisöä ja tunnelma alueella on ollut leppoisa iloisen monikielisen puheensorinan täyttäessä markkina-alueen. Järjestäjät arvioivat että neljässä päivässä markkinoihin on tutustunut reilut 100.000 kävijää.

Kiertueelle osallistujilla uskomattoman hyvä yhteishenki
Yleisen maailmantilanteen johdosta tapahtuman teemaksi valittiin ”Rauha, ei sotaa! Peace, not war!”. Kansainvälisten suurmarkkinoiden kiertue onkin hyvä positiivinen esimerkki rauhanomaisesta rinnakkaiselosta ja toistensa kunnioittamisesta. Kiertueella on ollut mukana työskentelemässä kaikkiaan noin 500 henkilöä. Kaikilla heillä on omat kulttuuritaustansa, uskontonsa, kielensä jne…  Tästä huolimatta Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla on ollut aivan uskomattoman hyvä yhteishenki ja kaikki ovat auttaneet toinen toisiaan!  Tapahtuman järjestäjät ovat tulkinneet asiaa niin, että kun eri maissa samaa työtä tekevät yrittäjät tekevät yhdessä töitä niin he myös ymmärtävät toisiaan paremmin. Asiaa edistää myös hyvin käytännönläheinen ja epäbyrokraattinen suhtautuminen.  Kansainväliset Suurmarkkinat antavat laajemminkin toivoa siitä, että oikein toimimalla ihmiskunnalla on mahdollisuus toimia rauhanomaisesti ratkaisten yhdessä yhteisiä ongelmia toinen toistaan auttaen.

Ensi vuonna Kansainväliset Suurmarkkinat ovat Turussa 6.-9.7.2023.

Kansainvälisten Suurmarkkinoiden puolesta

Ari Kallas
Tapahtumavastaava

TMK TORI- JA MARKKINAKAUPAN PALVELUKESKUS                             
PL 58 29201 Harjavalta
020 749 8700 puh
tmk@markkina.net
www.markkina.net
www.eurooppamarkkinat.fiAineisto vapaasti julkaistavissa. Lisätietoja www.eurooppamarkkinat.fi