Seinäjoen Kansainväliset ja
Suomalaiset Suurmarkkinat

TO-SU 10.-13.6.2021
Kirkkokatu ja Alvar Aallon katu

Myyntiaika: to-la klo 10-20, su klo 10-18

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla keskeinen idea on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille niin, että niitä esittelemässä ja myymässä ovat niiden alkuperäiset valmistajat tai tuottajat. Näitä onkin ilmoittautunut mukaan mukavasti, yli 100 kauppiasta 25 eri maasta. Eurooppa on vahvasti esillä, mutta myyjiä on toki mukana ympäri maailmaa.

Aivan ainutlaatuinen on myös Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tunnelma. Täällä oikeasti viihtyy pidempäänkin, sillä juttu luistaa monilla eri kielillä ja elämyksiä löytyy aivan kaikille vauvasta vaariin. Nyt maailma tulee luoksemme terveysturvallisesti toteutettuna, tule sinäkin!

 

Terveenä tervetuloa turvallisille ulkomarkkinoille!

Suurmarkkinoilla isot ”Terveenä tervetuloa markkinoille” kyltit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi turvaohjeineen tervehtivät heti porteilla jokaista alueelle tulijaa samoin kuin yleiset käsidesipisteet. Myös kaikilla kauppiailla on osastoissaan ilmaiset vapaasti yleisön käytössä olevat näkyvästi merkityt käsidesipisteet.

Kaikki kansainväliset kauppiaat joutuvat ennen kiertueen alkua käymään pakollisessa koronatestissä niin että kukaan ei tietämättään tuo tautia tullessaan. Lisäksi monista maista on edelleen voimassa karanteeni kaikille tulijoille.

Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronan oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille.

Markkina-alueet on jaettu valvonnallisesti useisiin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat, siistijät jne… Erityistä huomioita tullaan kiinnittämään turvaväleihin. Jos joku tietoisesti ja jatkuvasti niitä rikkoo, saa varautua järjestyksenvalvojan megafonin kautta tekemään kohteliaaseen mutta tiukkaan huomautukseen.

Järjestäjät vetoavatkin terveeseen ”maalaisjärjen käyttöön” ja siihen, että jos järjestäjät, kauppiaat kuin asiakkaatkin tekevät yhdessä parhaansa, niin se mahdollistaa tapahtumien järjestämisen tulevaisuudessakin.

 

Tervetuloa aitoon
kansainväliseen markkinatunnelmaan!